Estruch Cuvée Les Solanes Brut Nature Reserva ECO (6 ampolles)
Brut Nature
Reserva
Xarel.lo, Chardonnay, Pinot Noir
Daurat intens. Finísima bombolla, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa, que evoca fruits secs, pa torrat i notes cítriques. Sec, però saboròs en boca, vellutat. Lleugera i molt ben integrada, remembrança de la fusta de la primera fermentació. Idoni pels aperitius, arrossos i plats de "mar i muntanya".
Premis:
- 50 Great Cavas: Medalla d'Or(2016) i Medalla d'Argent(2023)
- AKATAVINO 2017: Medalla d'Or
Puntuacions:
- Guía Peñín 2015: 90 punts i 3 estrelles en relació qualitat-preu
- Guía Peñín 2016: 91 punts
- AKATAVINO 2017: 94 punts
- 50 Great Cavas 2022: 92 punts
El Cuvée les Solanes és el nostre cava de capçalera. Voliem fer un cava diferent. L'elaborem amb 1/3 de Xarel·lo i 1/3 de Chardonnay, ambdós fermentats per separat en barrica de roure francès "allier" completant el terç que falta amb la noble Pinot Noir fermentat en dipòsit d'acer. Ja hi havia caves que passaven per fusta, però nosaltres buscavem subtilesa, i això és difícil quan hi intervé la barrica.
Quan un cupatge que conté varietats que han fet la primera fermentació en barrica de roure fa la segona fermentació, pot donar lloc a un cava amb massa tipicitat i que la percepció de la fusta sigui excessiva. I per obtenir aquesta subtilesa, a banda de les varietats escollides, les barriques que utilitzem són de roure Allier de segona omplerta (segona volta que es fan servir), per tal de que les característiques de la fusta estiguin matissades i no siguin massa agressives.
Posteriorment, amb el batonatge s'aixequen els llevats que es dipositen al fons de la bota per aconseguir un grau superior d’untuositat i cremositat en el producte final.
Ja embotellat, amb una criança de més de 2 anys obtenim un cava en plenitud de color, aroma i sabor.